Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2022 19:32 - Това са качествата на умната жена
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 4273 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 24.11.2022 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Илюстрация: Mariia aiiraM / Shutterstock

Само умните жени притежават тези качества.

Жената е най-красивото и нежно създание. Но не може само с красота да успееш в този живот.

И тук не говорим за меркантилност, а за мъдрост как да се справиш с всяка житейска ситуация и как да се разбираш с партньора, колегите и приятелите си с тези умни хитрости.
 

Ето кои са 5-те качества, по които ще разпознаете умната жена:

1. Независима е.

Тя е достатъчно способна, за да не е обсебена от мисълта за мъже и да знае, че може да се оправи и сама. Някои мъже избягват такива жени, защото предпочитат да държат нещата под контрол.

2. Не е ревнива.

Умната жена знае, че и да ревнува и да не ревнува, ако един мъж е решил да я замени с друга, ще го направи. А що се отнася до ревността – тя е отрова за една връзка, защото измъчва не само обекта на ревността, но и изпитващия ревност.

3. Знае цената си.

Още една причина, поради която умната жена не ревнува. Тя отлично знае цената си и не гони мъжете. Нито пък играе излишни „игрички“, за да им привлече вниманието или да ги измъчва с пози за недостъпност. Умната жена преценява добре мъжа срещу себе си и знае добре какво иска от живота, без да прави компромиси.

4. Има свой собствен стил.

Не се влияе от модата, ако не й харесва. Следва я само ако отговаря на вътрешния й мир. Не се интересува какво ще кажат хората за нея, не обича да се води по чуждото мнение – дори ако става дума за приятелките си. Когато пазарува, няма нужда от цял ескорт след себе си, който да й дава мнение коя дреха й стои добре и дали не я прави дебела.

5. Умее да прощава.

Умната жена не е злопаметна. Тя подрежда добре приоритетите си и знае кога си струва да се даде прошка. И най-важното – дава я от сърце.

6. Живее в хармония със себе си.

Независимо дали се отнася за работата, колегите, партньора, семейството или приятелите си, умната жена държи преди всичко на своя вътрешен баланс. Хармонията със себе си е най-важната предпоставка, за да се изгради хармония и с околните. Затова умната жена прави това, което й подсказва сърцето. Не изневерява на принципите и убежденията си, не обича да прави компромиси със себе си, искрена е с другите и очаква същото от тях. Хармонията е пътят към щастието.

7. Нищо женствено не й е чуждо.

Колкото и умна да е, никоя жена не може да изневери на своята природа. Като всяка жена, обича да бъде слабата страна понякога, да бъде закриляна, ухажвана, обгрижвана. Харесва приятните изненади, обича да пие вино с приятелки, да говори по телефона, да слуша хубава музика, да чете книга до сутринта, да отделя време за себе си, да направи нещо много глупаво и щуро, но което да я кара да се усмихва винаги щом си помисли за него. Умната жена знае кога да сваля гарда и да открива истинското щастие в дребните жестове и думи, в малките неща, които всъщност са най-големи.

Цветелина Велчева©

https://www.obekti.bg/chovek/tova-sa-kachestvata-na-umnata-zhena?






Гласувай:
15



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3490522
Постинги: 708
Коментари: 1446
Гласове: 25960
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031